Marieke Samuels (1965) woont en werkt al lange tijd in Etten-Leur. Ze is begonnen als autodidact en staat nu sinds 2010 te boek als professioneel kunstenaar. Naast eigen werk en werk in opdracht geeft ze ook les in de vorm van werkatelier, themalessen en workshops aan volwassenen.

 

DE KUNSTENAAR

Marieke Samuels staat bekend om haar werk waarin het vrouwelijk gelaat een belangrijke rol speelt. Al haar hele leven heeft ze een grote fascinatie voor deze gezichten. Gedurende haar ontwikkeling als kunstenaar is de abstractie een steeds grotere rol in haar werk gaan spelen. De gezichten in het werk zijn nog steeds heel realistisch. Kenmerkend is dat ze de vrouwen in haar schilderijen sereen, maar ook verleidelijk weergeeft. Dit maakt haar werk herkenbaar.

 

HET WERK

Haar werk bestaat uit abstractie gecombineerd met het vrouwelijk gezicht. Ze werkt met acrylverf op doek. Ook tekent ze veel. Het formaat varieert van heel klein tot groot. Het werk is veelal dynamisch en toch is er sprake van een pose en verstilling. Deze tegenstrijdigheid maakt het werk interessant. Haar schilderijen zijn te zien geweest zowel in binnen- als buitenland. Ze is ook te volgen op Facebook en Instagram